DOCUMENTAIRES EN VIDEOCLIPS
OVER POEN DE WIJS

Poen de Wijs kunst Circle of Life

Producent John Vijlbrief leerde Poen de Wijs in 2009 kennen. Nadat John zijn werk bij een Haagse galerie had gezien, was hij zo onder de indruk, dat hij een portret over hém wilde maken: op video. Over Poen produceerde John sindsdien verschillende videoprogramma’s. Zijn complete levensverhaal is te zien in de, 

kort na zijn dood in 2014 gerealiseerde documentaire ‘Meekijken over de schouder van een Meesterschilder’. Deze is hieronder te zien in het Nederlands en Engels. 

BOEKPRESENTATIE ‘CIRCLE OF LIFE’
Een paar maanden voor het overlijden van de kunstschilder van het Realisme, in augustus 2014, presenteerde Prof.Dr Ruud Lapré het door hem geschreven boek ‘Circle of Life’. Bij de opening van de video ziet u de fragile Poen de Wijs in het gezelschap van zijn derde vrouw, de kunstschilder Marleen Looyen. Zij is lange tijd zijn muse en model geweest. Vooral in de beginjaren. Op veel aquarellen is zij te zien. Poen en Marleen zijn in deze video op weg naar de galerie voor de boekpresentatie. Ook de stiefdochter van Poen en dus de dochter van Marleen, Sarah, is hierbij aanwezig. In de video herkent u wellicht Karel de Rooy van het fameuze duo Mini & Maxi. Onlangs is de herziene versie van dit boek verschenen als iBook met videoclips en nieuwe hoofdstukken. Onder de titel ‘Poen de Wijs, een kunstenaarsleven in schilderthema’s’. 

Opmerking: de videoclips op deze site bevatten aan het eind GEEN recente links meer. Dit wordt later aangepast. 
Op dit moment bouwen wij aan de website en -shop.